Havremelk

Havremelk

Prep tid: 5 min
Mengde: 0.6L / 2 glass
Ingredienser:
  • 10 ss havregryn
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 klype salt
  • Søtning etter smak (f.eks. 1 ss honning eller lønnesirup)
  • Vann fylt opp til “COLD”-merket
  • Isbiter om ønsket

Framgangsmåte:

1. Skyll havregrynet i kaldt vann. Dette gjør at drikken får en finere tekstur og blir mindre "slimete". 

2. Legg alle ingrediensene i maskinen og start programmet “Room temp”. Når programmet er ferdig vil maskinen pipe. 

3. Sil drikken med en finmasket sil eller en nøttemelkpose. Server gjerne umiddelbart eller oppbevar den i kjøleskapet i opptil 5 dager. Melken vil skille seg over tid, og bør ristes før servering.

Tips: Spar pulpen til bakverk eller tilsett i havregrøt eller smoothies.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.