Prep tid: 60 min
Total tid: 10 timer (inkludert bløtlegging)
Total tid: 10 timer (inkludert bløtlegging)
Mengde: 400g
Ingredienser:
- 2 kopper soyabønner
- 4 kopper vann (for bløtlegging)
- 1 ts sitronsaft eller eplecidereddik
- Tofupresse eller en tung gjenstand
- Tofuklut
Fremgangsmåte:
-
Forberedelse av Soyabønner:
- Bløtlegg soyabønnene i vann over natten eller i minst 8 timer. Pass på å dekke soyabønnene godt med vann da de vil utvide seg
- Etter bløtlegging, hell ut vannet og skyll soyabønnene
- Legg soyabønnene i melq-maskinen og fyll på vann til "Hot"-merket, og start deretter maskinen på programmet "Hot"
-
Koagulering:
- Hell den ferdige soyamelken i en stor kjele og kok opp over middels varme. Fjern evt. lag som legger seg på toppen av væsken
- Reduser deretter varmen og tilsett sitronsaft eller eplecidereddik
- Rør forsiktig og la blandingen stå i noen minutter til den begynner å koagulere
-
Forming av Tofu:
- Bruk en melq tofuklut for å presse væske ut fra blandingen
- Legg deretter den gjenværende massen i tofupressen
-
Avkjøling og Ferdigstilling:
- La tofuen stå under press i minst 20 minutter til den er fast
- Når tofuen er fast, kan den skjæres i ønsket størrelse og brukes umiddelbart, eller oppbevares i kjøleskapet opptil en uke