Hjemmelaget Tofu

Prep tid: 60 min
Total tid: 10 timer (inkludert bløtlegging)
Mengde: 400g 

Ingredienser:

  • 2 kopper soyabønner
  • 4 kopper vann (for bløtlegging)
  • 1 ts sitronsaft eller eplecidereddik
  • Tofupresse eller en tung gjenstand
  • Tofuklut

Fremgangsmåte:

  1. Forberedelse av Soyabønner:

    • Bløtlegg soyabønnene i vann over natten eller i minst 8 timer. Pass på å dekke soyabønnene godt med vann da de vil utvide seg
    • Etter bløtlegging, hell ut vannet og skyll soyabønnene
    • Legg soyabønnene i melq-maskinen og fyll på vann til "Hot"-merket, og start deretter maskinen på programmet "Hot"
  2. Koagulering:

    • Hell den ferdige soyamelken i en stor kjele og kok opp over middels varme. Fjern evt. lag som legger seg på toppen av væsken
    • Reduser deretter varmen og tilsett sitronsaft eller eplecidereddik
    • Rør forsiktig og la blandingen stå i noen minutter til den begynner å koagulere
  3. Forming av Tofu:

    • Bruk en melq tofuklut for å presse væske ut fra blandingen
    • Legg deretter den gjenværende massen i tofupressen 
  4. Avkjøling og Ferdigstilling:

    • La tofuen stå under press i minst 20 minutter til den er fast
    • Når tofuen er fast, kan den skjæres i ønsket størrelse og brukes umiddelbart, eller oppbevares i kjøleskapet opptil en uke
Tilbake til bloggen

Kommenter

Kommentarer må bli godkjent før de publiseres