Macadamiamelk

Macadamiamelk

Prep tid: 5 min (1-2 timer inkludert bløtlegging)
Mengde: 0.6L / 2 glass
Ingredienser:
  • 1 kopp rå macadamianøtter
  • Fyll vann opp til "COLD"-merket i melq-maskinen (bruk mindre vann for tykkere og mer kremete melk)
  • 1 klype salt
  • 1 dadel/jujube uten stein for sødme eller 1 ss lønnesirup/honning
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (valgfritt) 

Fremgangsmåte: 

Bløtlegg macadamianøttene i kjølig eller romtemperert vann i 1-2 timer. Tilsett nøtter, vann, salt og eventuelle ekstra tilsetninger (valgfritt) i maskinen og start programmet “Room temp”. Når programmet er ferdig vil maskinen pipe.

Sil blandingen med en finmasket sil eller en nøttemelkpose. Drikk umiddelbart eller oppbevar i kjøleskapet opptil 5 dager. Nyt kald eller varm og rist godt før bruk (det har en tendens til å skille seg i kjøleskapet). Kan brukes i smoothies, med granola, til gullmelk eller matcha-latter, eller i bakverk!

Tips: Spar pulpen til bakverk eller tilsett i havregrøt eller smoothie.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.