Mandelmelk

Mandelmelk

Prep tid: 5 min (1-2 timer inkludert bløtlegging av mandler)
Mengde: 0.6L / 2 glass

Ingredienser:

  • 6 ss mandler (bløtlagt i vann noen timer)
  • 2 stk dadler eller jujube (steinfri) eller 1ss honning/lønensirup
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • Vann fylt opp til “COLD”-merket

 

Fremgangsmåte:

Legg alle ingrediensene i maskinen og start programmet “Room temp”. Når programmet er ferdig vil maskinen pipe. 

Sil drikken i en finmasket sil eller nøttemelkpose. 

Server umiddelbart eller oppbevare den i kjøleskapet i opptil 5 dager (tildekket). Mandelmelken vil skille seg over tid, og bør ristes før servering.

Tips: Spar pulpen til bakverk eller tilsett i havregrøt eller smoothie.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.