Matcha og pekannøtter skaper en perfekt balanse mellom matchas jordaktige, litt bitre smak og pekannøttens naturlige sødme og smøraktige fylde. Drikken passer til å nytes både varm og kald, og kan lages på 5 minutter.
Prep tid: 5 min (for kald matcha)
Mengde: 0.6L / 2 glass
Ingredienser
- 1 kopp rå eller nylig ristete pekannøtter
- Fyll kaldt vann opp til "Cold"-merket i melq-maskinen
- 1 til 2 spiseskjeer lønnesirup/honning
- ½ teskje ren vaniljeekstrakt
- En klype havsalt
- 2 gram matcha + 0.6 dl vann
Fremgangsmåte
- Legg alle ingrediensene inn i maskinen og sett på programmet "Room temp". Smak, og tilsett ekstra lønnesirup hvis du vil ha søtere melk. Om ønskelig filtrer melken.
- Bland 2 gram matcha med 0.6 dl vann (varmt eller kald)
- Hell pekanmelken over matchablandingen
- Server umiddelbart eller oppbevar den i kjøleskapet, dekket, i opptil 5 dager. Pekanmelken vil skille seg over tid, så rist den før servering.
- Tips: Gjenbruk gjerne pulpen dersom du velger å filtrere. Denne kan brukes i brød, annet bakverk, til frokostblanding eller annet.