Matcha pekan

Matcha pekan

Matcha og pekannøtter skaper en perfekt balanse mellom matchas jordaktige, litt bitre smak og pekannøttens naturlige sødme og smøraktige fylde. Drikken passer til å nytes både varm og kald, og kan lages på 5 minutter. 

Prep tid: 5 min (for kald matcha)

Mengde: 0.6L / 2 glass

Ingredienser

  • 1 kopp rå eller nylig ristete pekannøtter
  • Fyll kaldt vann opp til "Cold"-merket i melq-maskinen
  • 1 til 2 spiseskjeer lønnesirup/honning
  • ½ teskje ren vaniljeekstrakt
  • En klype havsalt
  • 2 gram matcha + 0.6 dl vann 

Fremgangsmåte

  1. Legg alle ingrediensene inn i maskinen og sett på programmet "Room temp". Smak, og tilsett ekstra lønnesirup hvis du vil ha søtere melk. Om ønskelig filtrer melken.
  2. Bland 2 gram matcha med 0.6 dl vann (varmt eller kald)
  3. Hell pekanmelken over matchablandingen
  4. Server umiddelbart eller oppbevar den i kjøleskapet, dekket, i opptil 5 dager. Pekanmelken vil skille seg over tid, så rist den før servering.
  5. Tips: Gjenbruk gjerne pulpen dersom du velger å filtrere. Denne kan brukes i brød, annet bakverk, til frokostblanding eller annet.
Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.